szakcsoport

2018 évi hírek

Fontos! Tervezők figyelmébe!

2018 július 2.-án a Magyar Közlöny 103. számában megjelent az egységes közműnyilvántartásról szóló 324/2013. Korm. rendelet módosításáról szóló 117/2018 (VII.2.) Korm rendelet.

„ A 2018 évi szakmai továbbképzés programja a Tervezők és Szakértők, valamint a Felelős Műszaki vezetők és Műszaki ellenőrök részére a Továbbképzés címszó alatt található, kérjük a jelentkezők mielőbbi regisztrációját”  

Felhívjuk a kollégák figyelmét a Víz Világnapja alkalmából megrendezendő eseményekre Székesfehérváron.

Víz Világnapi ünnepi ülés: 2018 március 22. Székesfehérvár Fejérvíz Zrt. nagyterem  Lásd: MHT márciusi rendezvények

Sóstó rehabilitációs projekt bejárás

Magyar Hidrológiai Társaság Közép-dunántúli Területi Szervezete és a Mérnöki Kamara Vízgazdálkodási és Vízépítési Szakcsoportja
2018.február 21-én 13.30 órától Székesfehérvár Sóstó rehabilitációs projekt kapcsán terepi látogatást szervez.
Találkozó: 13.30-kor a Szárcsa Hotel mögötti parkolóban (újonnan kialakított Stadion parkoló Székesfehérvár Széchenyi útról   lehet behajtani)
Program:

  • Mészáros Attila Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármesterének köszöntője,
  • a Kivitelező tájékoztatója a projektről.
  • bejárás a helyszínen

A Szervezők felhívják a figyelmet, hogy a bejárás a Sóstói munkaterületen történik, így az időjárás függvényében helyenként nagy sárra lehet számítani ennek megfelelő öltözködésre.

Most érkeztek meg az “Általános közigazgatási rendtartásról” szóló törvény (új “KET”) alapján módosított, vízjogi hatósági eljárásokat érintő új jogszabályok, valamint a Kat.véd. által kiadott tájékoztatók: