szakcsoport

2020 évi hírek

Új! Az OVF és az OMSZ tervezés támogatása. 

Segítség a csapadékvíz elvezető hálózatok tervezéséhez.

Az OMSZ honlapon a tervezés helyszínének megadása után ingyenesen letölthetők a tervezéshez, méretezéshez, illetve hozamszámításhoz szükséges csapadékintenzitás adatok.

Csapadékintenzitás szolgáltatás elérhetőwww.met.hu/eghajlat/csapadekintenzitas

Módszertani leírás és tervezői segédlet is segíti a tervező mérnökök munkáját, amelyek szintén letölthetők a Csapadékintenzitás oldalról.

Beszámoló a Szakcsoport 2019 évi munkájáról

Kedves Kollégák!

Megkerestem a KDT Vízügyi Igazgatóságot és az alábbi tájékoztatást kaptam, hogy valóban a VIZEK Keretrendszerben lehet a vízjogi engedélyezési eljárásokat indítani, erről a KDT Vízig honlapján az alábbi tájékoztatás található:

„Engedélyezési eljárások a VIZEK Keretrendszer segítségével”

  1. március 19., csütörtök 11:17

Tisztelt Kérelmezők!

A 72/1996. (V.22) a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendelet módosítása értelmében a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatásának ügymenete 2020. január 01-től megváltozott. A vízjogi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vagyonkezelői hozzájárulás és vízügyi objektumazonosítási nyilatkozat kérelemnek valamint a tervezői adatszolgáltatási kérelemnek új felülete lett. Amennyiben Ön E-ügyintézésre kötelezett ügyfél (a 2015. évi CCXXII. törvény 9.§ (1) bek. alapján) vagy elektronikus ügyintézést választó természetes személy kérjük, kérelmét a  https://vizek.vizugy.hu  elektronikus felület felkeresésével, annak kitöltésével szíveskedjék elindítani.”     

A VIZEK felhasználói kézikönyv az alábbi linken található, mely részletes tájékoztatást és segítséget nyújt:

https://vizek.vizugy.hu/Portal/wp-content/uploads/2020/01/VIZEK_felhasznaloi_kezikonyv.pdf

Sajnos a „koronavírus járvány” nem tette lehetővé egy széles körű személyes tájékoztató megtartását. A KDT Vízig részéről Szabó Péter telefonon tud segítséget nyújtani ha valaki megakad a VIZEK –ben a  feltöltés során.

Üdvözlettel:
Hullay Gyula
szakcsoportvezető
MMK Vízgazdálkodási és Vízépítési Tagozat
Fejér Megyei Szakcsoport
+ 36 30 939 0444
e-mail: hullay.gyula@t-email.hu

„A Magyar Hidrológiai Társaság 2020. márciusi hírei és programjai elérhetők a www.hidrologia.hu honlapon.

Külön felhívjuk a kollégák figyelmét a 2020.március 19. (csütörtök) 14:00 órakor tartandó  Ünnepi előadóülésre,

melynek témája:

 „Székesfehérvár vízellátása, szennyvíz-elvezetése és tisztítása”

Helye:Székesfehérvár KDTVIZIG Beszédes József terem Balatoni út 6.

Szakcsoportunk Vezetősége  kibővített ülést tartott 2020. január 21.-én. A kibővített vezetőségi ülésen a 2019. évi tevékenység összegzésre került; sikeresek voltak a szakmai kirándulások és a szakmai továbbképzések, melyről készült Emlékeztetőt a Rólunk cím alatt olvashatja.

A kibővített vezetőségi ülésen megtárgyalásra került a Szakcsoport stratégiája és céljai program a csoportvezető előterjesztése alapján, mely elfogadásra került. Szakcsoport stratégiája és céljai programot Rólunk cím alatt olvashatja.”

„A Magyar Hidrológiai Társaság 2020. februári hírei és programjai elérhetők a www.hidrologia.hu honlapon.

Külön felhívjuk a kollégák figyelmét a 2020.február 20. (csütörtök) 14:00 órakor tartandó  előadóülésre, melynek témája: „Eróziós problémák Veszprém megyében”

Helye:Székesfehérvár KDTVIZIG Beszédes József terem Balatoni út 6.