szakcsoport

Ajánlott képzések

Jön az Elektromos Fűtés Konferencia
MMK és MET tagoknak a részvétel ingyenes
Az október 11-én megrendezésre kerülő Elektromos Fűtés Konferencián ezúttal is szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak, a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak.

A 2023-as év az energiatakarékosság jegyében és a fűtési rendszerek elektrifikációjában zajlik. Az Európai Unió kitűzött célja, hogy megszüntesse a gázimport okozta energiafüggését. A hagyományos split klímák, már levegő-levegő hőszivattyúként négyévszakon át nyújtanak megoldást a lakossági hőkomfort elérésére, aminek kapcsán soha nem látott gyártókapacitásnövekedés figyelhető meg Európában. Az elektromosáram termelésre irányított fókusz magával hozza a hálózatfejlesztést, a megújuló energiák, nap, szélenergia és geotermális energiák stratégiai újra tervezését is. Fejleszteni kell a hálózatot és a termeléstől a felhasználói szintig újra kell gondolni az üzemeltetési kérdéseket. Ezzel párhuzamosan a hazai energiakitettségünk, az ingatlanok fejlettsége és a speciális állami támogatási rendszer egyedi megoldásokat kíván, ami sokszor hibrid rendszereket és egyedi, sokszor elektromos fűtési megoldásokat kínál. A konferencián szakemberek segítenek a technológiák és a komplex megoldások között tájékozódni a felhasználóknak és a fűtéstechnikai és villamosipari területen dolgozó kollégáknak.
A részvételi díj 10 990 Ft/fő.
MMK és MET tagoknak a részvétel ingyenes!

A tervezett program
Energetikai szekció Energetika célok 2024. Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára – felkérés alatt. Gáz vagy elektromos fűtés? Melyik az olcsóbb? Resperger Róbert, energiakereskedelmi szakértő. Atomenergia és napelem. Biró Bence, BME Nukleáris Technikai Intézet. Hőszivattyú-szekció Hibrid épületgépészeti megoldások. Versits Tamás elnök, Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete A hőszivattyús rendszerek jövője. Hodermarszki Zsolt mérnök üzletkötő, Daikin Hungary Kft. Napelemszekció A magyar napelempiac helyzete. Kiss Ernő elnök, Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. Elektromos fűtési megoldások Fűtőpanelek és napelemek. Szász János ügyvezető, Nordinova Energy Kft. Mikor gazdaságos az elektromos fűtés? ifj. Czinege Károly, Czinege és Fiai Kft. Hol használjunk fűtőfóliát? Tóth Tamás, Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség. Moderátor: Szilágyi László a Víz, Gáz, Fűtéstechnika és Hűtő, Klíma Légtechnika szaklap kiadóvezetője
Kerekasztal-beszélgetés Az épület, mint energiatároló tömeg
A beszélgetés résztvevői:
Szebellédi Tamás üzletágvezető, Rehau Kft.
Dr. Csomor Rita, energetikai tanúsító
Ercsey ​​Tamás, az energo hungary vezérigazgatója, üzletfejlesztési és értékesítési vezetője Moderátor: Erdősi Csaba, a VGF&HKL szaklap vezető szerkesztője.

KBR

      Tisztelt Kollégák!

Tájékoztatni szeretném, hogy 2023. november 7-én újból megrendezésre kerül nukleáris témájú szakmai továbbképzésünk, melyről minden információt az alábbi linkeken talál, és jelentkezni is itt tud rá:   KONTAKTÓRÁS! Nukleáris kamarai szakmai nap Időpontja: 2023. november 7., 10.00 – 15.00 között Részvételi díj: 15.000,-Ft + áfa / fő Helyszín: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara (1117 Bp. Kaposvár u. 5-7.), földszinti előadóterem Jelentkezési link: https://bpmkkepzesek.hu/kontaktoras-nuklearis-szakmai-tovabbkepzes.html Tervezett tematika: https://bpmkkepzesek.hu/tervezett_program_1107.pdf   A részvétellel az éves szakmai továbbképzési kötelezettségét teljesítheti minden az Energetikai Tagozathoz tartozó szakmagyakorló.   Meghirdetett kamarai szakmai napjainkat megtalálja a https://bpmkkepzesek.hu honlapunkon, a lista folyamatosan bővül.   Felhívom szíves figyelmét, hogy a képzés díjának befizetéséhez szükséges díjbekérő kiállítása várhatóan több napot vesz igénybe. Kérem, várja ezt meg, és a jelentkezés elfogadása esetén se utalja előbb a képzés díját!   Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keress bátran ezen az e-mailcímen!       Üdvözlettel:     Szeszák Veronika oktatásszervező Budapesti és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara 1117 Budapest, Kaposvár u. 5-7. Tel: 06-1-455-8860 / 208-as mellék www.bpmk.hu www.bpmkkepzesek.hu

KBR

TANFOLYAMKorszerű világítások szerelése tanfolyam
(elsősorban villanyszerelőknek, karbantartóknak)

Előadó: Mertli Ferenc 
  Időpont : 2023. február 24.   9 – 16 óra
Helyszín : Világítás Háza, 1042 Budapest, Árpád út 67. 1/6.
Csoportlétszám : 20 fő

Részvételi díj:
VTT / VET / MEE tagok részére 27.000.- forint + ÁFA
NEM vtt / mee tagok részére 30.000.- forint + ÁFA
  Ne maradjon le, már csak pár szabad hely van!
RÉSZLETEK, JELENTKEZÉS

LII. Közvilágítási Ankét
2023. május 11 – 12. Cegléd

Korszerű közvilágítás a tervezéstől az üzemeltetésig 
Érdeklődéssel várjuk előadók, kiállítók, támogatók jelentkezését 
2023. március 10-ig!RÉSZLETEK
BÚTOR, LÁMPA, LAKÁSTEXTIL Kiállítás
2023. február 24 – 26. 
BOK Csarnokban
A pénteki világítástechnikai és lakberendezői szakmai konferencián Schwarcz Péter tart előadást “Trendek a korszerű világítástechnikában. Lehetőségek és csapdák.” címmel. 
RÉSZLETEK

Magyar Fényreklámgyártók Szövetségének (HSF)
Nyílt Szakmai Napja

2023. március 9.

Holiday Inn Budaörs – Terra III. terem 2040 Budaörs, Rubik Ernő u. 2.
Fő témák :
– a fénycső gyártás
– kivezetése az EU piacáról és várható hatásai
– szabványosság
– CE jelzés
– digitális
– vezérlések a reklámiparban
– led falak
– alkalmazási lehetőségei a sign gyártó iparban   RÉSZLETEK

Korszerű világítások szerelése tanfolyam
(elsősorban villanyszerelőknek, karbantartóknak)

Előadó: Mertli Ferenc 
 
Időpont : 2023. február 24.   9 – 16 óra
Helyszín : Világítás Háza, 1042 Budapest, Árpád út 67. 1/6.
Csoportlétszám : 20 fő

A világítástechnikai tervekben pontosan dokumentálják a lámpatestek adatait a minél egyszerűbb felszerelhetőség érdekében így is segítve a kivitelezők munkáját. Ezzel együtt is a villamos szakembereknek néha igen nehéz körülmények között kell helytállniuk rengeteg kérdéssel szembesülve.

A leggondosabb tervezés és kivitelezés esetén is még mindig meglepetést tud okozni a LED. A tervezők és a kivitelezők is rácsodálkoznak az ilyen lámpákkal megvalósuló világítások sajátságos igényeire, egyedi követelményeire. A minél sikeresebb együttműködésük érdekében szeretnénk átadni tapasztalatunkat számtalan megvalósult installáció példáján keresztül a következő témákat megvitatva: 
– Világítástechnikai alapfogalmak, a lámpatestek jellemzői, összehasonlíthatóságuk
– LED szalagokkal épített világítások (kiválasztásuk, méretezésük, megtáplálás, vezetékek méretezése, maximális hossza, szabásuk, elhelyezésük) 
– Elektronikus tápegységek LED fényforrásokhoz 
– LED áramkörök biztosítása, kapcsolása
– LED profilok szabadtéri alkalmazásokban
– LED fényvetők kiválasztása, szerelése, beállítása
– LED panel vagy LED világítótest
– Taposólámpák szerelése
– Tartalékvilágítási lámpatestek telepítése
– DALI eszközök biztonságos telepítése
– Integrált LED-es lámpatestek meghibásodásai
– Okosotthonok világításának alapvető jellemzői
– Világítási módok gazdaságossága
– Fénycsövek és kompakt fénycsövek kivonása, LED alternatívái 

Részvételi díj:
VTT / VET / MEE tagok részére 27.000.- forint + ÁFA
NEM vtt / mee tagok részére 30.000.- forint + ÁFA

A JELENTKEZÉSEKET VÁLASZ EMAILBEN VÁRJUK !
Világítástechnikai Társaság vtt@vilagitas.org